Over ons

Als katteneigenaar wil je natuurlijk niets liever dan een gelukkige en tevreden kat. Vanuit de basis zijn katten, in tegenstelling tot honden, prima in staat om hun eigen vacht te verzorgen. Het kan echter goed mogelijk zijn dat jouw kat daar niet (meer) toe in staat is vanwege zaken als een te dikke vacht, artrose, gebitsproblemen, overgewicht of ziekte. Je kat kan dan wel een helpende hand gebruiken!

Filosofie / werkwijze
Veel kort- en (half-)langharige katten hebben te kampen met klitten of een vervilte vacht. Klitten zijn voor een kat behoorlijk pijnlijk, zelfs aaien kan een kat dan al pijn doen. Dergelijke vachtproblemen kun je als katteneigenaar vaak zelf maar weinig aan verbeteren. Een vachtbehandeling door een kattentrimster is dan noodzakelijk om erger te voorkomen en om de oorzaak aan te pakken.

Bij Katsalon Dokkum kunnen wij je kat helpen. In de salon in Dokkum werken we op een katvriendelijke manier. Dat houdt in dat je kat niet verdoofd wordt. Een goed gesocialiseerde kat laat zich met de juiste benadering goed behandelen. Door met de kat mee te denken valt er prima samen te werken. Als blijkt dat er toch te veel stress is bij de kat, dan kan dit een goede reden zijn om onder een roesje verder te trimmen. Dit gebeurt alleen onder begeleiding van een dierenarts en altijd na overleg met de eigenaar.

De salon in Dokkum is er op ingericht om de kat zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en zoveel mogelijk stress weg te nemen. In de salon wordt één-op-één gewerkt. De behandeltafel is zo gesitueerd dat de kat naar buiten kan kijken. Op dagen dat katten behandeld worden zullen er geen honden in de salon aanwezig zijn. Bovendien gebruiken we in de Katsalon een rustgevende feromonenspray. We werken met een hygiëneprotocol om schimmelinfectie te voorkomen. Bij alle behandelingen wordt er met gereinigde gereedschappen gewerkt.

De katten die in onze Katsalon komen worden op een niet-
invasieve manier getrimd en behandeld. Iedere behandeling is maatwerk. Het welzijn van de kat, grondige kennis van de anatomie en de fysiologie van de kattenhuid en –vacht en het diervriendelijk hanteren van katten zijn daarbij de uitgangspunten. Het resultaat is een zo natuurlijk mogelijk behandelde vacht en huid, en zo ziet je kat het natuurlijk het liefst! Onze duurzame manier van vachtbehandeling zorgt er voor dat je na een bezoek aan de Katsalon Dokkum voorlopig niet terug hoeft te komen. Veel katten met een gezonde vacht kunnen het met één of een paar bezoeken aan de salon per jaar af.

Erkend Top Trimsalon
Katsalon Dokkum is aangesloten bij de Vereniging voor
Trimmend Nederland en aangemerkt als Top Trimsalon.

De voordelen van Katsalon Dokkum op een rijtje:
•Je kat wordt niet onder narcose gebracht wat je kat een hoop  stress en ongenoegen bespaart
• Bij Katsalon Dokkum werken we op natuurlijke en duurzame  wijze waardoor de vacht van je kat voor langere periode verzorgd blijft
• Als je kat vrij is van vachtproblemen zit hij lekkerder in zijn vel  waardoor eventuele gedragsproblemen minder worden
• Bij Katsalon Dokkum kun je zowel je kat komen brengen als  een afspraak op locatie maken
• Katsalon Dokkum is gespecialiseerd en gecertificeerd in het  stressvrij trimmen van katten
• Katsalon Dokkum is één van de weinige adressen in het
Noorden waar je je kat niet-invasief kunt laten behandelen

Over Uulkje Eisma
Uulkje Eisma begon meer dan vijfentwintig jaar geleden met het trimmen van honden, wat resulteerde in de goedlopende praktijk Trimsalon Dokkum. Om ook klanten met katten te kunnen bedienen volgde Uulkje in 2016 de vakopleiding tot katten trimmen aan het Huisdier Kennis Instituut. Hier leerde ze de kneepjes van het vak van de Nederlandse kopstukken uit dit vakgebied.

Het werken met katten is volgens Uulkje heel anders dan het werken met honden. ‘Katten zijn fijngevoelige dieren. Ze ervaren in een onvoorspelbare omgeving of situatie eerder stress en laten zich dan niet gemakkelijk behandelen. Het is dan ook belangrijk om aan te voelen wat een kat aankan. In de Katsalon doe ik er dan ook alles aan om de kat hetnaar het zin te maken.’ In september is Uulkje gestart met een opleiding Gedragstherapie, waarmee ze leert nog beter in te spelen op de behoeftes van de kat.
Trimmen in de Katsalon
Kom je langs in de salon? Dan mag je een ‘vies’ kleedje meenemen waar je kat aan gewend is. Zijn eigen geur maakt dat hij eerder gerustgesteld en ontspannen is. Vanuit de reismand klimt je kat zelf op de behandeltafel. Door dit aan de kat zelf over te laten wordt al een hoop stress bespaard gebleven.

Eerst wordt er gekeken naar wat voor vachtproblemen je kat heeft en wat voor behandeling noodzakelijk is. Dit varieert van doorkammen tot kleine klitten verwijderen, het wegscheren van grote klitten of bij zeer ernstige problemen helemaal kaalscheren (dit laatste gebeurt gelukkig niet vaak!).

Ook kan het nodig zijn dat je kat gewassen moet worden. Het opdrogen na een wasbeurt duurt een flinke tijd, dus houd daar rekening mee. Het opdrogen vindt plaats in een aparte, rustige ruimte. Hier gaat de kat op z’n eigen kleedje onder een warmtelamp liggen, waar hij zichzelf schoon gaat poetsen. Waar nodig wordt er advies gegeven over de vachtverzorging van de kat en worden er tips gegeven over hoe je eventuele gedragsproblemen van je kat kunt aanpakken. Wil je een afspraak maken voor een behandeling in de Katsalon? Klik dan hier.

Trimmen bij je thuis
Misschien heeft je kat er maar een hekel aan om in een reismand vervoerd te worden, kan je kat maar moeilijk gedijen in een andere omgeving of heb je zelf de mogelijkheid niet om langs te komen. Geen probleem! Katsalon Dokkum kan ook bij je thuis komen zodat je kat in zijn eigen vertrouwde omgeving behandeld kan worden. Alle behandelingen die in de Katsalon in Dokkum uitgevoerd worden kunnen in principe ook bij je thuis uitgevoerd worden. Alleen het wassen van katten wordt niet op locatie gedaan.

Maak direct een afspraak

Verplichte velden *

Tarieven 2017